Glad Påsk!

Det är äntligen påsk och även om våren är här med det vackra vädret och knopparna i träden är inget sig likt. Annelunds IF är precis som resten av samhället, drabbade av Covid-19. Vanligtvis är det så här års många förväntansfulla fotbollsspelare som väntar på att få göra första grästräningen och längtar efter den snart stundande seriepremiären…

Men inget är sig likt i år. Frågorna hopar sig; Får vi träna? Får vi spela träningsmatch? När startar seriespelet?
Frågorna är många, och vi i styrelsen försöker vara så tydliga vi kan. Vi ska göra allt i vår makt för att minimera smittspridningen! Vi har därför valt att avstå från att spela några träningsmatcher och det gäller alla våra lag. Träning får ske, men med sunt förnuft, därför får ombyte och dusch ske hemma och all träning genomförs utomhus.

Som ordförande känns det tungt att inte våra barn och ungdomar tillåts spela mot andra lag. Jag vet själv känslan att dra på sig sin matchdräkt med pirret i magen och glädjen att få kämpa tillsammans på fotbollsplanen.  Men vi vill påminna att vi gör detta för allas skull, inte minst för mormor, morfar, farmor och farfar och alla andra i riskgrupperna. För alla de i samhället som behöver vår solidaritet och medmänsklighet. De behövar oss och vi står bakom dem!

Annelundsmarschen som vi tyvärr fick ställa in har likaså varit ett stort frågetecken. Precis som kommande arrangemang som Mörlanda Marknad. Hur kommer det bli med den? Kommer allt vara bra igen i slutet av september?
Planeringen inför Mörlanda Marknad 2020 är i full gång men hur läget ser ut i september vet vi ännu inte. Med andra ord jobbar vi på för att vara beredda för att köra med är också medvetna om att det kan komma att ställas in beroende på viruset.

Aktiviteterna vi genomför har flera syften: det är kul att träffas, att få göra något tillsammans, att det gör vår ”by” levande, men det är även en viktig inkomstkälla för att kunna bedriva vår verksamhet i föreningen. Med den vetskapen står föreningen i år inför en ekonomisk utmaning med eventuellt mindre inkomstkällor. Därför vill jag passa på att tacka alla er som sålde och köpte lotter till vårt lotteri inför Annelundsmarschen och även till alla företag som sponsrade med priser. Detta är nu extra viktigt för oss. Vår förhoppning är dock att Annelundsmarschen ska kunna gå att genomföra i oktober.

Jag vill också tacka alla medlemmar och andra som hjälper till och stöttar på olika sätt i dessa tider. Det är enormt glädjande att så många har visat intresse att hjälpa till att köra ut matkassar till människor riskgrupper. Det är ni som visar var medmänsklighet innebär!

Trots rådande läge försöker vi hela tiden arbeta vidare för att kunna fortsätta med vår verksamhet så fort det blir ”som vanligt” igen. Vi förbereder gräsplanerna, planerar för seriespel, aktiviteter och arrangemang.

Tills dess hoppas jag att ni alla njuter av det soliga vårvädret och påsken!

Gör en god gärning

Jag vill avsluta detta inlägg med en utmaning till våra medlemmar men även andra. Det finns många, oftast äldre, som tvingas vara isolerade för att undvika att bli smittade. Gör en god gärning genom att ringa någon som sitter isolerad och längtar efter sällskap. Helst varje dag.

Ta ansvar genom att sprida glädje och skapa gemenskap.

Glad Påsk!

Anders Samuelsson
Ordförande, Annelunds IF