Sommarhälsning

Vanligtvis brukar den här tiden på året vara en tid när förberedelserna inför semestern är i gång, kan vara att göra en resa, måla om huset eller göra olika dagsutflykter. I år är inget sig likt, Covid-19 ändrar på planeringen, visserligen får vi resa i vårt fantastiska Sverige, men vi måste vara försiktiga och inte bidra till smittspridning.

I föreningens verksamhet har pandemin satt sina spår. Innebandyn avslutade sin träning i förväg. Fotbollen har fått träna, men ombyte hemma och de flesta matcherna har kommit igång i först i juni, dock utan publik.

Det är härligt att våra ungdomar får möjlighet att dra på sig matchdräkt igen. Jag lider med alla ungdomar som önskat att få komma igång spela matcher redan när våren kom, men vi som förening har hela tiden att följa de rekommendationer som myndigheter gett. Som förening måste vi ta ett ansvar att göra vad vi kan för att minimera smittspridning.

Våra aktiviteter Annelundsmarschen och Mörlanda Marknad är i år inställda. Det är tråkigt att våra två stora evenemang ställs in, men det finns inget alternativ. Det tråkiga är att evenemangen är viktiga för vårt samhälle, många kommer hit, det händer något kul för oss som bor här, gynnar näringslivet, kort sagt alla åldrar har något att se fram emot. Men vi ger oss inte. 2021 hoppas vi kunna köra igen. Dessutom är det ett stort tapp ekonomiskt för föreningen, men vi klarar detta. Det är glädjande att vi ändå kör billotteriet. Glädjen att kunna presentera en bilvinnare den 19 september kl. 15:30. Här arbetar vi med att kunna sända detta. Här ber vi att få återkomma.

I rådande tider har vi försökt göra något under sommaren för er som är hemma. Det kallar vi ”sommaraktiviteter” och finns att läsa om på vår hemsida www.annelundsif.com under ”Sommar i AIF”. Här finns all information om fem olika aktiviteter både för barn, ungdomar, vuxna.

Det är glädjande att se att antalet medlemmar har ökat i år, det känns fantastiskt. TACK!

Jag vill också passa på att tacka alla sponsorer/samarbetspartner för att ni i dessa tider ställer upp, trots att många av er också drabbas av pandemin. Ett stort TACK – Ni är guld värda!

Annelunds IF:s kansli är semesterstängt vecka 28-32.

Som avslutning vill Annelunds IF önska alla en härlig sommar.

Anders Samuelsson
Ordförande